Home » Concerten 2017 - 2018 » 4 februari 2018

               Stichting Muziekkring Wijchen 2017 - 2018 

4 februari 2018

Haydn Jeugd Strijkorkest   met het volgende programma

Johann Sebastian Bach - Vioolconcert in a   BWV 1041 (solist Azra Rustempašić)
Pietro Locatelli -  Concerto Grosso no. 2 in c
Dmitri Shostakovich - Kammersinfonie  (nach dem 8. Streichquartett) Op. 110a

Het Haydn Jeugd Strijkorkest 
werd in 1989 opgericht en beweegt zich sinds de start op een zeer hoog artistiek niveau. Veel oud-leden hebben een conservatoriumstudie met goed gevolg afgerond en maken naam als solist, orkestmusicus, kamermusicus of docent
of bekleden managementfuncties in het muziekleven. Vaak hebben zij hun jaren bij het HJSO ervaren als essentiële schakel op weg naar een plaats in de professionele muziekwereld.

Het HJSO is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken. Het orkest is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen en staat onder leiding van Jan-Ype Nota. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel het opsporen en begeleiden van extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar. Het HJSO heeft een sterke en uitgekristalliseerde succesformule ontwikkeld om plezier en discipline met elkaar te verbinden en wil deze graag ook uitdragen. Ieder jaar wordt het orkest verjongd met nieuwe leden die niet willen onderdoen voor het zittende team. Dat is hard werken, maar het lukt. Deze lijn wil het orkest de komende jaren voortzetten en daarom is gekozen voor een grote diversiteit in concerten, waarbij het contact en de samenwerking met verschillende (jonge) muzikale talenten centraal staat. Het orkest biedt ruimte aan solisten uit eigen orkest om zich verder te ontplooien, maar begeleidt ook talent uit andere delen van het land. 

 

 www.hjso.nl