Home » Concerten 2017 - 2018 » 4 maart 2018

              Stichting Muziekkring Wijchen 2017 - 2018 

4 maart 2018

Vughts Mannenkoor o.l.v. Wilma van der Schoot   piano: Margret Bekkers

Speciale gast is de sopraan: Christina Karenovics  


Het Vughts Mannenkoor kreeg zijn huidige naam in 1954, maar is reeds ontstaan in 1917 onder de bijzondere naam 'Werkmanskring'. Dat betekent een eeuwfeest in 2017. Hoogtepunt daarvan was een concert in het Jheronimus Bosch Art Center in den Bosch met een gastoptreden van de mezzosopraan Tania Kross.
Op het programma stonden werken van Fauré, Gounod, Bach, Händel, Puccini en Verdi.
Maar ook van Bernstein, Gershwin en eerder dat jaar, Carl Orff en Frank Sinatra.

Daarmee is een schets van het repertoire van het Vughts Mannenkoor gegeven. De klassieke maar ook eigentijdse muziek, getoonzet voor vierstemmig mannenkoor soms uitgevoerd in talen van Swahili tot Baskisch. Het koor telt momenteel circa 50 leden.

Sopraan Christina Karenovics begon haar carrière als danseres, maar ontdekte al snel dat zingen haar ware liefde is. Zij studeerde als Master af aan het Brabants Conservatorium. Haar operadebuut maakte
Christina Karenovics bij de Opera Zuid in Die Zauberflöte van Mozart . Zij was verbonden aan de Kammeroper van Keulen en zong daar als soliste  onder meer met  de Nürnberger Symphoniker en het
Symphonisches Orchester van Leipzig en nam als soliste deel aan een uitzending van de NPS-matinee over Sjostakowitsch.


Het koor staat onder leiding van Wilma van der Schoot. Zij heeft  aan het Sweelink Conservatorium in Amsterdam dwarsfluit gestudeerd en daarna 21 jaar dwarsfluitles gegeven aan de muziekschool in Dongen. Intussen heeft Wilma altijd koren gedirigeerd en dit trok haar toch meer dan de dwarsfluit.

Pianiste Margret Bekkers treedt op als begeleider van onder meer het Vughts Mannenkoor. Ook zij studeerde aan het Conservatorium in Tilburg, met als hoofdvakken blokfluit en piano. Zij is als projectmedewerker verbonden aan 'Muzelink': Centrum voor de kunsten in Oss.

 

www.vughtsmannenkoor.nl