Home » Concerten 2018 - 2019 » 28 april 2019

 
 
  28 april 2019    -  
Micheline Van Hautem  (zang ´A la Carte´)
                                                   Erwin van Ligten (gitaar)

 


Micheline Van Hautem, de Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop.
Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot meerdere uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan. Terug in Europa kreeg ze een warm onthaal in een uitverkocht Amsterdams Concertgebouw.

Haar eerste CD, Chocolat, is een selectie songs opgenomen met medewerking van The Alessi Brothers,
Erik de Jong (Spinvis), Tim Finn (Crowded House) en Mathilde Santing. Met haar volgende CD ‘La Musique’ keert Micheline terug naar haar eerste liefde: de muziek van Jacques Brel.

Met CD 'Creme de la Crème' die Micheline opnam met haar sparring partner, gitarist Erwin van Ligten is een CD met verrassend nieuwe Franse vertalingen van songs van Boudewijn de Groot, Frank Boeijen en zelfs Urbanus.
Op het podium zijn Micheline & Erwin niet te versmaden en trekken volle zalen in Nederland en België. Als geen ander speelt ze met de stem en met de emotie en doet ze het publiek op indrukwekkende wijze muisstil worden.

Producer Erwin van Ligten (Surabaya, 1957), gitarist en sparringspartner van Micheline werkt al jaren
met diverse acts en artiesten, waaronder Dizzy Man’s Band, Bertus Borgers, Barry Hay, Angela Groothuizen
en Berget Lewis, Mathilde Santing, Frédérique Spigt, Chris Hinze en Astrid Seriese.

 

 

http://www.michelinemusic.com/