Home » Concerten 2018 - 2019 » 3 februari 2019

 

3 februari 2019    -    Beth & Flo  (pianioduo met een ‘vleugeltje’ theater!)

 

 

Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014
hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken. Zij namen ook met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat zij ook affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in hun concerten. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. Muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Zij hebben al op verschillende podia gestaan. Onder meer in Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en de Oosterpoort te Groningen.
In 2017 gaven zij concerten in New York en op Sicilië waar zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize
met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’.
Vandaag spelen Beth & Flo o.a. werken van Rachmaninov en het symfonische gedicht Die Moldau van Smetana in zijn bewerking voor piano quatre-mains.

 

https://bethflo.com