Home » Concerten 2018 - 2019 » 6 januari 2019

 

6 januari 2019    -    Gut Feelings  (kwartet cello & gamba)

 

Vier musici, die hun sporen al verdiend hebben als solist en in ensembles en orkesten, blijken elkaar op het podium enorm te inspireren. Barokcello, violoncello piccolo en viola da gamba.

De gezelligheid en vakkundigheid van deze groep blijkt bij het publiek enorm aan te slaan.

Mariette Freyzer nam snel na haar eerste cellolessen deel aan de jeugd-vooropleiding van het conservatorium te Arnhem bij wijlen Robert Dispa. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Michel Dispa
en studeerde daar af bij Melissa Phelps. Mariette remplaceerde sinds haar afstuderen bij Amsterdam Sinfonietta, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, het Gelders Orkest, Orkest vh Oosten en bij het Residentie Bach Ensemble.
Op barokcello remplaceerde ze bij het Combattimento Consort en ensembles in Lausanne en Genève.

Jan Insinger begon met cellolessen aan de muziekschool bij Lenian Benjamins aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Momenteel is hij solocellist van Holland Symfonia en, met klassieke cello,
lid van het Nepomuk Fortepiano Quintet, het Nederlands Barytontrio en de van Swieten Society.

Marike Tuin begon met cellolessen aan de muziekschool bij Otto Berg. Ze begon vervolgens haar studie 'moderne' cello aan het Utrechts Conservatorium bij Lenian Benjamins maar stapte na enige tijd over op barokcello. Ze voltooide deze studie aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze achtereenvolgens bij Wouter Möller en Jaap ter Linden studeerde. Met haar gambastudie begon ze in Ierland.

Frank Wakelkamp studeerde "moderne" cello aan het Utrechts Conservatorium. Masterclasses volgde hij bij Frans Brüggen, Heinrich Schiff en Christophe Coin. Bij Viola de Hoog studeerde hij af als Uitvoerend Musicus barokcello. Als orkestmusicus werkte hij met Anima Eterna, Concerto d'Amsterdam, Les Musiciens du Louvre, Al Ayre Español. Met de dirigenten Jos van Immerseel, Eduardo Lopez Banzo, Erik van Nevel en Ton Koopman. Maar ook als solist speelde hij celloconcerten van Vivaldi, Boccherini, Haydn en Saint-Saëns.

 

 

www.gutfeelings.nl