Vanaf  1980
Home » Concerten 2021 - 2022

24 oktober 2021      
Dit concert is helaas komen te vervallen

OttoMani Strijkkwartet


Het Strijkkwartet is in 2019 opgericht door vier muzikale zielsverwanten: Wij kennen elkaar al jaren en hebben al vaak samengespeeld in allerlei combinaties, maar in het voorjaar van 2019 was de tijd rijp om een vast verband aan te gaan in de vorm van een strijkkwartet, voor ons allen de mooiste denkbare kamermuziekcombinatie denkbaar!

Het seizoen 2021-2022 begint meteen al heel bijzonder, dankzij vier topmusici die elkaar hebben gevonden in het Strijkkwartet OttoMani. Zij hebben allen hun sporen verdiend in gerenommeerde orkesten als het Radio Symfonie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropole Orkest, etc. Zij treden regelmatig op in verschillende ensembles in binnen- en buitenland. Dankzij hun brede repertoire gaat u genieten van muzikale parels van de grootste componisten; van Bach tot Beethoven, van Debussy tot Dvorak en van Schumann tot Schubert. Wij zijn bijzonder vereerd dat dit unieke strijkkwartet bij ons komt optreden. Mis het niet!

Hebe Mensinga  viool.
Annoesjka Cabo  viool.
Amerentia van der Kooij  altviool.
Guus Fabius  cello.

==========================

21 november 2021

Dit Concert is helaas komen te vervallen en verplaatst naar 15 mei 2022
Erwin Rommert Weerstra  (pianorecital)

Erwin (1987) werd op 7-jarige leeftijd, toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd. Tijdens zijn studietijd heeft hij tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen. Hij is de enige pianist die dit concours tweemaal heeft gewonnen. In 2009 haalde Erwin zijn Bachelor en in 2011 cum laude zijn Masterdiploma Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium. Hij is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen.

Erwin heeft een actief concertleven, met optredens in Nederland en in het buitenland, zoals in Italië, Rusland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Polen. In 2018 is Erwin geselecteerd voor de Post Master opleiding in Italië van professor Andrzej Jasiński, die ook de docent was van Krystian Zimerman. Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

Een heerlijk programma met vóór de pauze,
Franz Schubert (1797-1828)   4 Impromptus D899 
Ludwig von Beethoven (1770-1827)   Sonate Les Adieux
En ná de pauze:
Wolfgang A. Mozart (1756-1791)   Rondo D majeur K485
Frédéric Chopin (1810-1849)   Polonaise-Fantasie Op. 61

 www.hetnijmeegskamerkoor.nl 

=======================

 

16 januari 2022    
Dit concert is helaas komen te vervallen en tot nadere datum uitgesteld.

Lucie en Ksenia  (piano en cello)

Lucie Štěpánová (Praag) begon op haar vierde piano te spelen. Haar eerste celloles kreeg ze toen ze elf jaar oud was. Ze studeerde op het Praags Conservatorium bij Jaroslav Kulhan en vanaf 1994 het Utrechts Conservatorium bij Lenian Benjamins en Elias Arizcuren. In het jaar 2001 behaalde ze haar Orkestdiploma bij Christoph Henkel op de Freiburger Musikhochschule in Duitsland. In 2003 sloot ze haar studie af met het Artist Diploma (solistendiploma) bij Janos Starker op de School of Music van de Indiana University in de USA. Ook in 2003 won ze de eerste prijs op het David Popper concours. Zij treedt op als solist met orkesten en in verschillende kamermuziekbezettingen in binnen- en buitenland.

Ksenia Kouzmenko werd geboren in Minsk, Belarus, als dochter van een pianistenechtpaar. Ze begon haar piano-opleiding bij Vladimir Zaretski en Grigory Scherschewski aan het Nationaal Muziekcollege van Belarus. Op twaalfjarige leeftijd debuteerde ze als soliste met orkest. Ze studeerde af met onderscheiding aan de Nationale Muziekakademie van Belarus bij Igor Olovnikov. Daarna studeerde ze bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Abbey Simon, György Sándor, Vazha Chachava, Lazar Berman, György Kurtág, Earl Wild, Charles Rosen, Karl-Heinz Kammerling, Ivan Moravec en nam deel aan Bach-interpretatiecursussen bij professor Walter Blankenheim.

www.kseniakouzmenko.com

====================

 

20 februari 2022

Scaramuccia

 

is een oude muziekensemble opgericht in februari 2013 door de Spaanse violist en musicoloog Javier Lupiáñez en debuteerde bij Fringe Festival in Brugge en Utrecht. Sindsdien is het ensemble een begrip geworden in de Europese barokmuziek wereld en heeft een concertschema ontwikkeld in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Het speelde onder meer bij het Internationale Kamermuziek Festival Utrecht, Kasteelconcerten, en Musica Antica da Camera (Nederland),  Fora do Lugar, Encontros de Música Antiga de Loulé Francisco Rosado and Sente a História (Portugal),  Festival Internacional de Arte Sacro de Madrid, Museum Vleeshuis and Philharmonie in Namur (België), Maldon Festival of Arts (Verenigd Koninkrijk), Sevicq Brežice (Slovenië) en Festival Echi Lontani (Italië). Scaramuccia heeft opnames gemaakt voor de Nederlandse Radio Concertzender en Radio 4.

Scaramuccia heeft de wereldpremières uitgevoerd van twee nieuwe Vivaldi- stukken. De triosonate RV 820 en de Sonata RV 205. Beide werken ontdekt door de leider van het ensemble, Javier Lupiáñez. in een live concert in het radioprogramma De Musyck Kamer, uitgezonden op de Nederlandse radiozender Concertzender in 2014.

Scaramuccia werd door het publiek verkozen tot beste ensemble en won de Publieksprijs in de Göttinger Reihe Historischer Musik 2015/2016 competitie op het Göttingen International Handel Festival.

======================

20 maart 2022

Florestan Ensemble

 

is een internationaal pianokwintet dat in 2017 werd opgericht door studenten van het Utrechts Conservatorium. Het bestaat uit Lev Bogino (viool), Saskia Frijns (viool), Madi Luimstra (altviool), Gabri Rodero (cello) en Yuqi Han (piano), allen musici met ervaring op het podium. Het ensemble ontving lessen en masterclasses van onder meer Sebastian Koloski (Utrecht String Quartet), Konstantin Bogino, Kyril Zlotnikov (Jerusalem Quartet), Jack Liebeck en Eldar Nebolsin. Ze traden op in onder andere TivoliVredenburg, het Serbian Cultural Center in Parijs en Centro Cultural de Belém in Lissabon. In 2019 ontvingen ze tijdens het festival Verão Clássico in Lissabon de 3e Prijs in de categorie Kamermuziek.

Het Florestan Ensemble beperkt zich niet tot alleen het pianokwintetrepertoire, maar kan allerlei vormen aannemen.

===================

 

10 april 2022

Haydn Jeugd Strijkorkest

 

werd in 1989 opgericht en beweegt zich sinds de start op een zeer hoog artistiek niveau. Veel oud-leden hebben een conservatoriumstudie met goed gevolg afgerond en maken naam als solist, orkestmusicus, kamermusicus of docent
of bekleden managementfuncties in het muziekleven. Vaak hebben zij hun jaren bij het HJSO ervaren als essentiële schakel op weg naar een plaats in de professionele muziekwereld.

 

Het HJSO is een ambitieus jeugdorkest dat regelmatig optreedt in binnen-en buitenland. Dit orkest met dertig jonge talenten uit heel Noord-Nederland bewijst onder de bezielende leiding van Jan-Ype Nota jaar na jaar dat klassiek leeft. Het HJSO heeft ook een sterke en uitgekristalliseerde succesformule ontwikkeld om plezier en discipline met elkaar te verbinden en wil deze graag ook uitdragen. Ieder jaar wordt het orkest verjongd met nieuwe leden die niet willen onderdoen voor het zittende team.

Dat is hard werken, maar het lukt. Deze lijn wil het HJSO de komende jaren voortzetten en daarom is gekozen voor een grote diversiteit in concerten, waarbij het contact en de samenwerking met verschillende (jonge) muzikale talenten centraal staat. Het orkest biedt ruimte aan solisten uit eigen orkest om zich verder te ontplooien, maar begeleidt ook talent uit andere delen van het land.

 www.hjso.nl

=======================

 

 

.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb