Concerten seizoen 2022-2023

Het programma van elk concert worden bij de ingang uitgedeeld.

25 september 2022

Het Gelders blaaskwintet

Het Gelders blaaskwintet, bestaande uit Egbert Jan Louwerse (fluit), Kirsten Jeurissen (hoorn), Bram Kreeftmeijer (hobo), Mette Laugs (fagot) en Irene Teepe (klarinet) is opgericht in 2007. Een cd-opname volgde in 2008 en een eigen kamermuziek-serie in 2009. Kenmerkend is het grenzeloze speelplezier en de verfijnde interactie onderling.

Inmiddels heeft het ensemble een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd met verrassende en afwisselende muziek. Van Sweelinck en Danzi via Brahms naar Ligeti en Piazzolla: alle muziekstijlen komen aan bod. Het kwintet heeft inmiddels opgetreden voor alle denkbare doelgroepen: kinderen, studenten, slechtzienden, managers, wandelaars en overige muziekliefhebbers.

 

30 oktober 2022

Trio C tot de derde

De drie musici, Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek.

Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen ze niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Spelen doen ze overigens overal; verjaardagsfeesten en bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten en begrafenissen, theaters, kerken, festivals, in rokerige cafés en straten over de hele wereld.

20 november 2022

Het Nijmeegs Strijkersgilde 

Het Nijmeegs Strijkersgilde is voortgekomen uit de wens van een groep ervaren strijkers om muziek die specifiek voor strijkorkest is geschreven over het voetlicht te brengen. Dit rijke genre verdiende volgens hen meer aandacht in de regio Arnhem-Nijmegen. Het orkest werkt op projectbasis en bestaat uit ambitieuze musici.Ondanks een rijkdom aan muzikale ensembles in deze regio ontbrak het nog aan een strijkorkest. Het Nijmeegs Strijkersgilde vulde die leemte.  In het voorjaar van 2008 bracht het orkest zijn eerste programma, dat enthousiast werd ontvangen. Daarna volgden verscheidene succesvolle projecten met uiteenlopende thema’s en wisselende dirigenten

8 januari 2023

Neva Ensemble

Vijf top zangers en een pianiste, samen het Neva-ensemble vormend, geven een concert. Al vanaf  1992 komt het bij al velen bekende Neva-ensemble uit St Petersburg geregels en ook nu naar ons land. Een muzikale belevenis met voor de pauze Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek en beroemde Kerstliederen, met na de pauze Russische volksmuziek, zoals de Stenka Razin, Eenzaam helder klinkt het klokje, Kalinka, Katjusha gevolgd door aria's, duetten, romancesen, trio's van bekende componisten. Het wordt een bijzondere gebeurtenis voor u als toehoorder bij dit concert, het belooft een bijzonder optredente worden, zowel een streling van het oor, als ook voor het oog. De Telegraaf noemde deze topsolisten eens "De muzikale tovenaars uit Rusland" Elke zondag morgen werken zij graag mee bij een Viering of Kerkdienst met hun ingetogen liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk

12 februari 2023

La Spiritata

Het blazersensemble “La Spiritata” is een blaasoktet met hobo’s, klarinetten, fagotten en hoorns, regelmatig aangevuld met een contrabas en fluit.

De basis voor “La Spiritata” ligt in het Nijmeegs Studenten-orkest, waar de spelers in de jaren ’90 lange tijd samenspeelden en waar een hechte band ontstond. Het ensemble is verder gegroeid en heeft inmiddels een redelijk groot repertoire opgebouwd. De leden zijn zowel professionals als vergevorderde amateurs. La Spiritata staat sinds 2021 onder leiding van Hans van Leeuwen.
De naam “La Spiritata” is afkomstig uit het Italiaans en betekent: bevlogenheid. Dit symboliseert datgene wat de leden bindt: inspiratie door en passie voor de muziek. “Spirare” als werkwoord staat letterlijk voor “ademen”, en wordt figuurlijk gebruikt in de bezieling, de inspiratie

9 april 2023

Anastasia Kozhushko  &  Matthieu Idmtal

Vier handen op één piano

Het in 2007 gevormde Ukrains-Belgische duo Kozhushko-Idmtal is in ijltempo bezig  aan een opmars naar de internationale podia. Het pianoduo werd al omschreven als een van de meest belovende kamermuziekformaties van deze generatie en zij gaven inmiddels concerten in gerenommeerde concertzalen in binnen- en buitenland. De individuele carrières van Anastasia Kozhushko (1988) en Matthieu Idmtal (1988) brachten hen naar grote podia en beiden namen ze succesvol deel aan internationale wedstrijden waar ze prijzen wonnen op de 24ste Bedrich Smetana Wedstrijd in Tsjechië, het pianoconcours ‘Grand Dominique’ in Nederland en de Internationale Muziekwedstrijd ‘Alter Musica’ in Spanje.

Als pianoduo wonnen ze inmiddels prijzen op het ‘Torneo Internazionale di Musica’ in Verona en op het Concorso Musicale Internazionale ‘Premio Franz Schubert’ in San Christoforo. In 2012 winnaar van de ‘Youth ‘n Classic’ en even later wonnen ze zowel de Vriendenprijs als de Publieksprijs op het Int. Kamermuziekconcours Almere Ze hebben een repertoire voor quatre-mains piano’s van de klassieke periode tot en met de hedendaagse muziek.

9 april 2023

Mosa Trio

" Het Mosa Trio speelt bijzonder meeslepend, fantasierijk en levendig. Hun musiceren is retorisch aangrijpend, stilistisch gevarieerd and minutieus vormgegeven. Ik heb het geluk om veel fantastische kamermuziek ensembles te horen, maar slechts zelden hoor ik een ensemble dat zo kenmerkend en persoonlijk is als het Mosa Trio.”

 

Dit is een zeer treffende beschrijving van het Mosa Trio door Mark Steinberg (Brentano String Quartet).

Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van dit jonge Nederlands-Belgische pianotrio steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie. Dit laat het trio horen in een breed repertoire dat reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek.

Bovendien tonen ze een grote interesse in de uitvoeringspraktijken van deze  stijlperiodes. Hierdoor blinkt het trio naast technisch meesterschap uit in de veelzijdigheid van zijn vertolkingen.

23 april 2023

Micheline Van Hautem  (zang ´A la Carte´)

Micheline Van Hautem, de Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf.

Dit leidde tot meerdere uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan. Terug in Europa kreeg ze een warm onthaal in een uitverkocht Amsterdams Concertgebouw.  Zij treedt op samen met de gitarist Erwin van Ligten.

. Op het podium zijn Micheline & Erwin niet te versmaden en trekken volle zalen in Nederland en België. Als geen ander speelt ze met de stem en met de emotie en doet ze het publiek op indrukwekkende wijze muisstil worden. Producer Erwin van Ligten (Surabaya, 1957), gitarist en sparringspartner van Micheline werkt al jaren met diverse acts en artiesten, waaronder Dizzy Man’s Band, Bertus Borgers, Barry Hay, Angela Groothuizen en Berget Lewis, Mathilde Santing, Frédérique Spigt, Chris Hinze en Astrid Seriese.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb