Home » Concerten 2019 - 2020 » 16 februari 2020

 

16  februari 2020    -  Arcato Ensemble  (jeugd strijkorkest) 

 


Het Arcato Ensemble is een jeugdorkest voor muzikaal begaafde strijkers uit Zutphen en wijde omgeving.
Het ensemble is in 1999 opgericht door vioolpedagoge en artistiek leider Petra Westra.
Sinds 2002 dirigeert Herman Draaisma een deel van het programma. Het ensemble biedt de leden zowel muzikale als technische uitdaging. De violisten spelen afwisselend eerste en tweede vioolpartijen. Ook de rol van concertmeester wordt wisselend vervuld. Daarnaast is het voor violisten mogelijk binnen het ensemble altviool te leren spelen. Er is geen leeftijdsgrens, wel een minimum niveau. Hierdoor kan maximale kwaliteit van samenspel en speelplezier worden bereikt.
Bij de repertoirekeuze wordt rekening gehouden met de kwaliteiten en ontwikkeling van de individuele spelers. De keuze valt bij voorkeur op authentieke, niet vereenvoudigde composities. Naast de bekende composities willen we het ensemble en het publiek ook kennis laten maken met het minder “geijkte” repertoire. Deze keuze zorgt ervoor dat de leden zich breed kunnen ontplooien en een eigen muzikale smaak kunnen ontwikkelen.


Herman Draaisma
(1959) studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Pierre Woudenberg.
Daarnaast rondde hij een studie basklarinet af bij Tom Sieuwerts.
Daarna volgde hij eveneens aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, een studie orkestdirectie.


Petra Westra
(1973) is voor haar diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus cum laude geslaagd en heeft een florerende lespraktijk in Zutphen (Leesten-Oost).                                                     

 

.

.