Niet alle informatie over de concerten is hier vermeld. Voor meer informatie en het bestellen van kaartjes ga  naar

 

Concerten seizoen 2023-2024 

10 september 2023:

Tuschinski trio: sopraan, viool en piano


1 oktober 2023:

Carel Kraayenhof: bandoneon


19 november 2023:

Zang en Harp

Zangeres Cileke Angenent dankt haar warme zangstem (altmezzo) vooral aan de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström, aan wiens "Schule der Stimmenthüllung” ze zich grondig schoolde. Lessen bij Nelly van der Spek en Aafje Heynis en een opleiding lichte muziek aan het Conservatorium in Arnhem vormden haar tot een uiterst veelzijdig zangeres. Zij trad op met klankimprovisatie, Jazz, opera en oratorium. Cileke zingt als een concert in de franse taal met pianist Sebastiaan Oosthout. Een concert met pianist/componist Mark van Platen met de titel: Zangstem door de eeuwen heen. En met fluit/harp vormt zij het trio Heijtmorgen.Verder geeft zij workshops stemvorming en zangles. Half/eind oktober zingt zij met het Weitlerkwartet 4 concerten.Cileke maakte professionele CD-opname (Stil Ogenblik) met Wolter Willemsen aan de piano.


Harpiste Kerstin Scholten studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg . Zij is sinds 1992 als orkestharpiste verbonden aan het Muziekcentrum van de Omroep. Ze werkte daar mee aan concerten in het Utrechtse Vredenburg en in het Concertgebouw in Amsterdam met het Radio Kamer Orkest, Radio Symfonie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook werkt ze als freelance orkestharpist in o.a het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Balletorkest en Phion. Naast haar werk in symfonieorkesten begeleidt Kerstin regelmatig koren en geeft ze kamermuziekconcerten in verschillende combinaties, zoals met zang, fluit en cello.

 

De prachtige combinatie mezzosopraan/harp staat garant voor een veelzijdig programma. U hoort liederen van Händel, maar ook het Engelstalige repertoire van componisten als Britten, Quilter en Vaughan Williams, leent zich goed voor een harpbegeleiding.
Verder hoort u liederen van o.a. Fauré en de Falla. Aan het slot van het programma vertolken de zangeres en harpiste sfeervolle Nederlandstalige liederen van A. Oomen en J. Andriessen die met middeleeuwse tekst teruggrijpen op de oude muziek.

 

 

 


4 februari 2024

!!

Abbonementhouders van seizoen 2022/2023 hebben vrij toegang op dit concert alsmede degene die een kaartje hadden gekocht voor 12 maart 2023.

!!

Anastasia Kozhushko  &  Matthieu Idmtal

 

Vier handen op één piano

Het in 2007 gevormde Ukrains-Belgische duo Kozhushko-Idmtal is in ijltempo bezig  aan een opmars naar de internationale podia. Het pianoduo werd al omschreven als een van de meest belovende kamermuziekformaties van deze generatie en zij gaven inmiddels concerten in gerenommeerde concertzalen in binnen- en buitenland. De individuele carrières van Anastasia Kozhushko (1988) en Matthieu Idmtal (1988) brachten hen naar grote podia en beiden namen ze succesvol deel aan internationale wedstrijden waar ze prijzen wonnen op de 24ste Bedrich Smetana Wedstrijd in Tsjechië, het pianoconcours ‘Grand Dominique’ in Nederland en de Internationale Muziekwedstrijd ‘Alter Musica’ in Spanje.

Als pianoduo wonnen ze inmiddels prijzen op het ‘Torneo Internazionale di Musica’ in Verona en op het Concorso Musicale Internazionale ‘Premio Franz Schubert’ in San Christoforo. In 2012 winnaar van de ‘Youth ‘n Classic’ en even later wonnen ze zowel de Vriendenprijs als de Publieksprijs op het Int. Kamermuziekconcours Almere Ze hebben een repertoire voor quatre-mains piano’s van de klassieke periode tot en met de hedendaagse muziek.


10 maart 2024:

Dubbel zes: mannenkoor met gevarieerd programma


7 april 2024:

Bandera Latina