Home » Concerten 2019 - 2020 » 22 september 2019

 

22 september 2019    -  Delta Piano Trio  (piano, viool en cello)

 

Het Delta Piano Trio werd in 2013 in Salzburg opgericht door drie jonge musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Door veel collega’s beschouwd als een veelbelovend ensemble, maakte het trio naam met haar compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is.

Het trio studeerde onder meer bij Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio), Rainer Schmidt (Hagen Quartet), het Wanderer Trio en Anton Kernjak en werkt regelmatig samen met de Russische componiste Lera Auerbach.

Gerard Hans Spronk, de Nederlandse violist, heeft een internationale muziekcarrière, met optredens in de grote concertzalen van Nederland en in vele steden in Europa,
 Azië en Amerika. Gerard begon zijn vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en sloot zijn Bachelor of Music in 2013 af bij violiste Vera Beths aan het Amsterdams conservatorium.

Irene Enzlin werd op vijftien-jarige leeftijd toegelaten tot de legendarische “Yehudi Menuhin School” in Engeland.
In 2011 verhuisde Irene naar Salzburg, om aan de “Universität Mozarteum” Clemens Hagen (Hagen Quartet) te studeren. een studie die ze in de zomer van 2015 met onderscheiding afsloot. De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus. Vera studeerde aan het “Koninklijk Conservatiorium” in Den Haag bij Kamilla Bystrova en David Kuyken,
de Universität Mozarteum in Salzburg (Oostenrijk) bij George Kern en aan de Accademia Santa Cecillia in Bergamo (Italië)

 

www.deltapianotrio.com  

                                                                      

.